Gül Turizmi

GÜL TURİZMİ
Doğanın insanlığa vermiş olduğu onlarca harikadan bir tanesi olan gül çiçeğinin benzersiz güzelliğini ve hikâyesini, Türkiye’nin Gül bahçesi olan Isparta da sizlere en iyi şekilde sunmayı hedefliyoruz.
1954 yılında Ispartalı çiftçiler tarafından kurulan Gülbirlik Kooperatifi, bugün bir dünya markası olan Rosense’i yaratmış ve 2014 yılından beri bu serüveni Gül Turizmi ile değerli misafirlerimize anlatmaktadır.
Çiçeklerin kraliçesi olarak adlandırdığımız Isparta Gülünü sabahın ilk saatlerin siz değerli misafirleirimiz ile birlikte dalından toplandığı an ile başlayan hikayeyi geçmiş tarihte ve günümüzde nasıl bir güzellik ürünü olarak kullanıldığını müzelerimizle ve fabrikalarımızla gösteriyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan ve ilkleri yaşayacağınız tesislerimizde gül kahvaltısı deneyiminden ve gül havuzunda vakit geçirmekten keyif alacağınıza eminiz.
Sizi Türkiye’nin Gül Bahçesi Isparta’ya doğanın güzelliğini keşfetmeye davet ediyoruz.

Bu Eşsiz Geziye Katılacak Misafirlerimiz;
1. Sabahın ilk saatlerinde öncelikle gül bahçelerinde yapacakları gezi esnasında verilecek sembolik gül keseleri ile bahçelerden gül toplayacaklar.
2. Dünyada, Gülyağının 1800’lü yıllarda ilk defa nasıl çıkarıldığı ve imbik usulü ile kaynatma yöntemi gösterimini izleyebilecekler.
3. 1950 yılında kurulan Türkiye’nin ilk Gülyağı Fabrikası GÜNEYKENT GÜLYAĞI FABRİKA MÜZESİNDE yağ gülünün 1800’lü yıllardan günümüze gelen serüven gezisine katılacaklar.
4. Toplanan güllerin kaynatılarak nasıl Gülyağı ve Gülsuyu üretildiğini görebilecekleri Gülyağı fabrikası gezisine katılabilecekler.
5. Dünya’da başka bir yerde göremeyecekleri; İçerisinde 100’lerce kilogram Gül Çiçeğinin olduğu büyük gül havuzunda eşsiz zaman geçirerek bu anları fotoğraflarla ölümsüzleştirebilecekler.
6. Son olarak fabrikalarımızda üretilen Gülyağı ve gülsuyundan yapılan kendi markamız ROSENSE ürünlerinin satışının yapıldığı mağazamızdan alışveriş yapma imkanı bulacaklar.

GÜLBİRLİK

1954 yılında devlet tarafından kurulup işletilen ve 1998 yılından itibaren kooperatif olarak çalışmalarına devam eden Gülbirlik, 4500’ü aktif, 8000 bin çiftçinin ortak olduğu bir çiftçi kuruluşudur.
Türkiye’nin en büyük Gülyağı üreticisi konumunda olan Gülbirlik halen dört Gülyağı fabrikası ile yılda 1000-1500 ton Gül Çiçeği işleyerek 300-400 Kg Gülyağı elde etmektedir.

 

GÜLBAHÇELERİ
Tabiatın bütün güzelliklerini sunduğu ilkbaharın sonlarına doğru, Isparta Gül Bahçeleri’nde pembenin görsel şölenine ve Gül kokusunun verdiği huzura şahit oluyoruz. Günün ilk ışıklarında toplanan Gül Çiçeği yaprakları Dünya’ya ulaşacak olan yolculuğuna bu şekilde başlamış oluyor.

GÜLYAĞI FABRİKASI
1980 yılından bugüne kadar faal bir şekilde çalışan fabrika günlük, 40 ton gül çiçeği işlemesi sonucunda 10 Kg Gül Yağı ve 9 Ton Gülsuyu Mayası elde etmektedir. Fueloil teknolojisiyle çalışan kazanlar halen Dünya’nın gül yağına olan ihtiyaçları gidermektedir.

GÜL KAFE VE GÜL MÜZESİ
1954 yılında kurulan ve günümüzde müze olarak kullanılan Gül Fabrikası Müzesini gezerek günün yorgunluğunu da Dünya’nın hiçbir yerinde bulamayacağınız Gül Cafe’de, Gül Kahvesi içerek atmanızı vaad ediyoruz.

GÜL HAVUZU
Gül Bahçelerinden toplanan eşsiz gül çiçeği yapraklarının havuz üzerine serilerek değerli misafirlerimizin unutulmaz anlar yaşamalarını ve hatıralarını ölümsüzleştirmelerini amaçlıyoruz.

GÜL VE GÜL YAĞI
Ispartada’ki yağ gülü Rosadamascena adı ile bilinir. Çiçekteki yağın uçmaması için sabahın erken saatlerinde güneş doğmadan toplanan Gül Çiçekleri, fabrikalarda aynı gün işlenerek Gül Yağı elde edilir. Distilasyon tekniği ile işlenen Gül Çiçeklerinden elde edilen Gülyağı ve gülsuyu mayası kozmetik sektöründe birçok alanda hammadde olarak kullanılmaktadır.